Uw domeinnaam en e-mail toevoegen [NB]

Op deze pagina kunt uw webwinkel koppelen aan één of meerdere domeinen en e-mailaccounts aanmaken.

Domeinen

Hiervoor moet u in het bezit zijn van een actief domein, dat u kunt registeren en laten activeren bij diverse hostingproviders. Op de landingspagina kunt u daarna uw domein(en) koppelen aan uw webwinkel. Dit kan op twee manieren:

1. Nameserver-koppeling - alles loopt via SEOshop, uw website & e-mail
  2. DNS-koppeling - alleen de website loopt via SEOshop, u houdt volledige controle over uw e-mail

Klik hier voor de gegevens om uw domeinnaam te koppelen bij u hosting partij.

Nog geen abonnement gekozen

Voordat u de koppeling tot stand kunt brengen, dient u eerst uw webwinkel online te zetten.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SYSTEM > Settings > General Settings > Your subscription en klik op Compare plans. Selecteer het gewenste pakket door op Buy te klikken.
  2. Vul bij uw hostingsite de gewenste koppeling in, DNS of Nameserver.
  3. Ziet u een zwarte pagina met "Webshop not found", dan dient u even geduld te hebben. Koppeling kan 48 uur in beslag nemen.

Domeinnaam toevoegen

Uw webwinkel staat nu online. U kunt hem nu koppelen aan een actief domein (of meerdere). Dit gaat als volgt:

1. Ga naar SYSTEM > Settings > Website settings > Domain & Emails in het linker menu.
  2. Klik bovenin het scherm op Add a domain om een nieuwe domeinnaam toe te voegen.

3. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw domein kunt invoeren - let op: alleen de naam, zonder "www."-prefix!

• Domain name - voer het domein en de juiste extensie in(.nl, .com etc.).
    • Sync to mailserver - activeer deze optie als u gekoppeld bent via nameserver. Activeert u deze optie niet en maakt u later een e-mail aan, dan kan het gebeuren dat de e-mail niet werkt.
  4. Klik op Opslaan om uw nieuwe domeinnaam toe te voegen.

Uw webwinkel is nu gekoppeld aan uw domein. U kunt het domein niet meer wijzigen, wel verwijderen door te klikken op het rode verkeersbord uiterst rechts. Nadat u bevestigd heeft dat u door wilt gaan met het verwijderen, dient u uw wachtwoord in te voeren.

Let op! Een verwijderd domein is niet langer gekoppeld aan uw webwinkel.

Beschikt u over meerdere domeinen en wilt u er één als standaarddomein instellen? Klik dan bij het gewenste domein op het ster-icoon uiterst rechts.

E-mail

Er kan alleen een e-mail aangemaakt en gebruikt worden als u bent gekoppeld via Nameserver. Bent u gekoppeld via DNS, dan dient u extern een emailadres aan te maken.

Ga via het linker menu van de backoffice naar SYSTEM > Settings > Website Settings > Your subscription en klik rechtsboven in het scherm op Emails. Klik op Add email account boven in de navigatie. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw E-mail kunt invoeren - let op: alleen de naam zoals info. De rest staat al standaard aangegeven.

Klik op het e-mailadres nadat deze is toegevoegd. Er opent een pop-upvenster waar u het o.a. wachtwoord kunt inzien en aanpassen.

• Email - dit is het e-mailadres dat u heeft aangemaakt. Deze is niet meer te wijzigen.
  • Username - hiermee kunt u inloggen in uw webmail. Dit kan ook met het gehele e-mailadres.
  • Forward emails - activeer de toggle om een forward in te stellen naar een ander e-mailadres.
    Let op! Als u een forward instelt, dan wordt de webmail afgesloten.
  • Password - Klik op Show/Edit om het wachtwoord te zien en wijzigen.