Domeinnaam wijzigen [NB]

Heeft u een nieuwe domeinnaam gekocht en wilt u de huidige domeinnaam vervangen door de nieuwe, dan dient u zowel bij uw hostingprovider als bij uzelf de koppeling te maken, zoals dat ook in het eerste geval is gebeurd.

Let op! Bij het wijzigen van uw domeinnaam komt uw ranking in Google te vervallen. Zorg dus dat u redirects instelt bij uw hostingpartij, voordat u overgaat op een nieuwe domeinnaam. Dit is niet mogelijk in SEOshop.

Wijzigingen bij uw hosting partij

U kunt op twee manieren uw nieuwe domeinnaam koppelen aan SEOshop. Via DNS of via een nameserver. Voor alle informatie over hoe u de domeinnaam moet koppelen aan SEOshop bij uw hostingpartij verwijzen u door naar de handleiding pagina.

Oude domeinnaam vervangen door uw nieuwe domeinnaam

Nadat u de domeinnaam heeft gekoppeld door middel van DNS of een Nameserver kunt u de domeinnaam vervangen. Let op! Als uw webwinkel al is geïndexeerd verliest u uw positie in zoekmachines als u de huidige domeinnaam verwijderd.

Let op! Koppeling kan 48 uur in beslag nemen.
  1. Ga naar SYSTEM > Settings > Website settings > Domain & Emails in het linker menu.
  2. Verwijder uw oude domeinnaam door naast de domeinnaam op de verwijderknop te klikken (rode prullenbak-teken).

3. Er opent een pop-upvenster waarin u moet bevestigen dat u de domeinnaam wilt verwijderen.

4. Klik bovenin het scherm op Add a domain om een nieuwe domeinnaam toe te voegen.
  5. Er verschijnt een pop-upscherm waar u uw domein kunt invoeren - let op: alleen de naam, zonder "www."-prefix!

• Domain name - voer het domein en de juiste extensie in(.nl, .com etc.).
    • Sync to mailserver - activeer deze optie als u gekoppeld bent via nameserver
  6. Klik op Save om uw nieuwe domeinnaam toe te voegen.