SSL certificaat op uw webwinkel [PRIVATE BETA] [NB]

Momenteel is SSL alleen beschikbaar voor een selecte groep klanten, de zogehete private beta. Zodra deze beta is afgerond zal SSL voor alle Nieuwe backoffice klanten beschikbaar worden.

Secure Socket Layer (SSL) is een beveiligingsprotocol en wordt in de huidige digitale wereld gebruikt wanneer een webbrowser een veilige verbinding moet kunnen maken met een webserver via het "onveilige internet".

Google gaat webadressen met SSL verbinding steeds belangrijker zien waardoor u kunt zakken in ranking wanneer u geen SSL certificaat geactiveerd heeft.

SSL bij Lightspeed eCom

Binnen Lightspeed eCom bieden wij 2 verschillende SSL certificaten aan: Domain validated en Extended.

Domeinvalidatie (gratis) of Extended (betaald)

Bij Domeinvalidatie wordt er alleen een validatie op uw domeinnaam gedaan. Met deze gratis versie voldoet u aan de SSL certificaat eisen van Google wat dus een positief effect heeft op uw ranking in zoekmachines.

Bij het Uitgebreide certificaat wordt er ook een validatie gedaan op de herkomst van de eigenaar, in dit geval u als merchant. Met deze verificatie krijgt u naast de standaard Domeinvalidatie ook de groene balk in de adresbalk van browsers. Dit geeft uw webwinkel een extra betrouwbare factor die klanten herkennen van bijvoorbeeld de websites van banken. De kosten voor de Extended versie bedragen €12,99 per maand en worden toegevoegd aan uw maandelijkse factuur.

Domein validatie

Uitgebreide validatie

Voordat u het SSL certificaat gaat aanvragen

Alvorens u het SSL certificaat aanvraagt en activeert, is het belangrijk dat u aan alle onderstaande punten voldoet en/of rekening mee houdt:

1. De webwinkel staat op een actief domein.
  2. Controleer of alle bestanden ingeladen in de Theme editor via een HTTPS verbinding lopen. Deze stap is alleen nodig wanneer er maatwerk aanpassingen zijn gedaan aan de Theme editor.

SSL certificaat aanvragen

Heeft u alle bovengenoemde stappen gecontroleerd en uitgevoerd, dan kunt u het SSL certificaat aanvragen.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > SSL Certificates.
  2. U wordt doorgestuurd naar een pagina waar u het type SSL certificaat, Domain validated of Extended kunt selecteren. De uitleg voor beide SSL certificaten vindt u bovenaan deze handleidingpagina.
  3. Klik op Buy certificate wanneer u kiest voor de Extended versie of op Activate wanneer u kiest voor de gratis versie.
  4. U wordt doorgestuurd naar een pagina waarin u een aantal gegevens moet invullen. Alle velden op deze pagina zijn verplicht.

DOMAIN NAME
    Selecteer uw domeinnaam.

COMPANY INFORMATION

• Chamber of Commerce number (Extended) - kamer van koophandel nummer
    • Company name (Extended) - de naam van uw bedrijf.
    • Firstname - uw voornaam.
    • Lastname - uw achternaam.
    • Phone number - het telefoonnummer waarop u te bereiken bent
    • Email - het emailadres waarop u te bereiken bent

ADDRESS DETAILS

• Country - het land waar u gevestigd bent.
    • Address 1 (& 2) -  de straatnaam waar uw kantoor gevestigd is.
    • House number & Extension - het huisnummer van uw kantoor.
    • Zipcode - de postcode van uw kantoor.
    • City - de stad waar u kantoor gevestigd is.
    • Region - de provincie/regio waar u kantoor gevestigd is.

CONFIRMATION (EXTENDED CERTIFICATE)
    Vul hier uw wachtwoord in ter bevestiging. Dit is hetzelfde wachtwoord als u gebruikt voor het inloggen in de backoffice van Lightspeed eCom.
  5. Klik op Request certificate om het certificaat aan te vragen. U komt uit op een pagina waar de vervolgstappen aan u uitgelegd worden. Het kan 24 uur duren voordat de aanvraag is goedgekeurd.

6. Controleer bij SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > SSL Certificates of de status van Pending gewijzigd is naar Ready. U kunt nu het SSL certificaat gaan activeren.

SSL certificaat activeren

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, dan kunt u deze activeren. Controleer nogmaals of alle redirects goed zijn ingesteld voordat u dit doet.

1. Bent u gekoppeld via DNS? Wijzig dan het ip address naar 87.250.130.135.  Wanneer u gekoppeld bent via Nameserver is deze stap niet nodig.

• Record
      • Naam: @
      • Type: A
      • Waarde :87.250.144.181 87.250.130.135
    • Record
      • Naam: www
      • Type: CNAME
      • Waarde: 87.250.144.181 111598.shops.webshopapp.com.

LET OP! Vervang 111598 met uw eigen shopnummer/klantnummer. Eindig daarnaast de waarde van de CNAME met een punt.

2. Ga in het linker menu van de backoffice naar SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > SSL Certificates.
  3. Activeer uw SSL certificaat door op Activate te klikken. U wordt doorgestuurd naar een scherm waar u kunt kiezen tussen Test your store en Activate. Klik eerst op Test your store om te controleren of de DNS wijziging goed verlopen is. Ziet alles er goed uit? Kies dan voor Activate. Uw SSL certificaat is vanaf dat moment actief.

Let op! Wij raden u sterk aan om altijd eerst uw SSL certificaat te testen voordat u deze live zet.

SSL certificaat verlengen

Uw SSL certificaat wordt ieder jaar automatisch verlengd. Het nieuwe certificaat zal rond een maand voor het oude certificaat verloopt beschikbaar zijn bij SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > SSL Certificates

Let op! U moet het certificaat handmatig activeren. Activeer eerst een nieuw SSL certificaat voordat u de oude deactiveert.

SSL certificaat cancelen/deleten

LET OP! Wanneer u het SSL certificaat deactiveert zonder een nieuw certificaat te activeren, dan zal uw webwinkel weer op http:// draaien. Dit betekent dat u alle indexatie verliest in zoekmachines. Wij raden sterk aan altijd een SSL certificaat te activeren.
  1. Ga naar SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > SSL Certificates.
  2. Klik rechts naast het SSL certificaat op Delete. Is het SSL certificaat nog niet goedgekeurd? Klik dan op Cancel. Let op! Deze acties zijn niet terug te draaien!