Gebruik maken van een barcodescanner [NB]

Alle facturen en pakbonnen bevatten speciale barcodes die het mogelijk maken snel en efficiënt orders te verwerken. Wanneer u werkt met een postbedrijf, zoals PostNL, kunt u de barcodes scannen zonder dat u de 13-cijferige code hoeft over te typen.

In het linkermenu van uw backoffice kunt u onder SYSTEM > Tools > Barcode barcodes beheren. Dit werkt zeer eenvoudig. Onderaan deze handleidingpagina vindt u een een document met de barcodes die u kunt gebruiken. Print deze uit om volledig met de barcodescanner te werken. U kunt de barcodescanner voor 4 onderdelen in uw webwinkel gebruiken:

INVOICES

1. Ga in het linker menu van de backoffice SYSTEM > Tools > Barcode.
  2. Klik met de cursor van uw computer in het barcodeveld en scan vervolgens met de barcodescanner eenmalig de barcode op de invoice.

3. Het systeem is zelf in staat te constateren dat het om een factuur gaat en verbindt u automatisch met de juiste gegevens. U kunt deze gegevens ook handmatig invoeren.

4. U kunt nu de knoppen aan de rechterkant van het scherm gebruiken of u kunt de barcodes uit het document gebruiken.

Scan nu barcode van de actie die u wilt uitvoeren, bijvoorbeeld Sent payment reminder. De actie wordt uitgevoerd.

ORDERS & SHIPMENTS

Bij zowel orders en shipment is het alleen mogelijk met de barcodes de verzending op "Verzonden" te zetten.

1. Ga in het linker menu van de backoffice SYSTEM > Tools > Barcode.
  2. Klik met de cursor van uw computer in het barcodeveld en scan vervolgens met de barcodescanner eenmalig de barcode op de pakbon.

3. Het systeem is zelf in staat te constateren dat het om een pakbon gaat en verbindt u automatisch met de juiste gegevens. U kunt deze gegevens ook handmatig invoeren.

4. U kunt nu de knop aan de rechterkant van het scherm gebruiken of u kunt de barcodes uit het document gebruiken.

Scan nu barcode van de actie die u wilt uitvoeren. In dit geval is de enige mogelijkheid de pakbon op verzonden zetten.

PRODUCTS

1. Ga in het linker menu van de backoffice SYSTEM > Tools > Barcode.
  2. Klik met de cursor van uw computer in het barcodeveld en scan vervolgens met de barcodescanner eenmalig de barcode op het product. Gebruikt u producten zonder barcode, vul dan het nummer in die u bij Barcode onder Inventory & variants heeft ingevuld.

3. Het systeem is zelf in staat te constateren dat het om een product gaat en verbindt u automatisch met de juiste gegevens. U kunt deze gegevens ook handmatig invoeren.

4. U kunt nu de knop aan de rechterkant van het scherm gebruiken of u kunt de barcodes uit het document gebruiken.

Scan nu barcode van de actie die u wilt uitvoeren, bijvoorbeeld de voorraad verhogen met 10.