SEOshop Payment activeren (stap 2) [NB]

Om gebruik te maken van SEOshop Payments moet u een account hebben bij Mollie of een account hebben aangemaakt via SEOshop. Heeft u al een Mollie-account, klik dan hier. Nog geen Mollie account, maar wel gebruik willen maken van SEOshop Payments klik dan hier.

1. Heeft u al een SEOshop Payments account gemaakt, ga dan naar SYSTEM > Settings > PAYMENT SETTINGS > Payment providers en klik rechts bovenin het scherm op Add a payment provider.
  2. Zoek in de lijst naar SEOshop Payments en klik op Add.
  3. U wordt direct doorgestuurd naar de bewerkpagina van SEOshop Payments:

PROVIDER SETTINGS

• API Key - Vul hier de API key in die u van Mollie krijgt na activeren van SEOshop Payments. Deze wordt automatisch ingevuld na wanneer u zich aanmeldt voor SEOshop Payments via de backoffice van SEOshop.

PAYMENTS METHODS

Activeer hier de betaalmethoden waar u gebruikt van maakt in uw SEOshop Payments-account. De betaalmethode heeft u eerder geactiveerd in uw Mollie-account of net geactiveerd tijdens het registratieproces. Activeer de juiste betaalmethode om deze optie aan te kunnen bieden in uw webwinkel, zodat uw klanten hem kunnen gebruiken om hun orders te betalen. U activeert een betaalmethode door op het icoontje/logo te klikken.

ADDITIONAL SETTINGS

• Activate this payment provider - activeer de status door de switch op actief te zetten.
  • Visible for - welke klanten kunnen gebruik maken van SEOshop Payments
    • Customers - alleen consumenten kunnen gebruik maken van SEOsop Payments.
    • B2B - alleen zakelijke klanten kunnen gebruik maken van SEOshop payments
    • Both - zowel zakelijke klanten als consumenten kunnen gebruik maken van SEOshop Payments.

Klik op de switch knop om onderstaande opties te activeren. Op dat moment verschijnt er een invoerveld of drop-downmenu waarin u de gewenste gegevens kunt invoeren.

• Minimum amount - het minimale orderbedrag waarmee klanten gebruik kunnen maken van SEOshop Payments.
  • Maximum amount - het maximale orderbedrag waarmee klanten gebruik kunnen maken van SEOshop Payments.
  • Extra costs (fixed) - extra kosten die klanten moeten betalen om gebruik te maken van SEOshop Payments.
  • Extra costs (percentage) – een percentage van het totale orderbedrag dat klanten extra moeten betalen bij gebruik van SEOshop Payments.
  • Extra costs (tax) – klanten belasting laten betalen over de extra kosten voor het gebruik van SEOshop Payments. Let op! Zet deze optie altijd aan wanneer u extra kosten instelt.
  • Geen extra kosten boven - alle extra kosten komen te vervallen als de klant een orderbedrag heeft boven dit bedrag.

Bovenstaande opties zijn ook in te stellen per betaalmethode. Klik onder Advanced settings op Prices per method om extra kosten of minimaal orderbedrag in te stellen per betaalmethode.