Productvarianten aanmaken [product sets] [NB]

Verkoopt u in uw webwinkel producten die u in verschillende uitvoeringen, maten en/of kleuren of uitrustingsniveau kunt leveren? Op deze pagina kunt u productoptiesets aanmaken, waarmee u klanten de mogelijkheid biedt om van een gekozen product een specifieke variant te bestellen.

U kunt maximaal 100 productopties aanmaken en wel als volgt:

• U heeft een categorie T-shirt met twee productopties: Maat en Kleur.
  • Bij Kleur heeft u de opties Grijs, Zwart en Wit (drie afzonderlijke waardevelden).
  • Bij Maat heeft u de soorten S, M, L en XL. (vier afzonderlijke waardevelden).

In totaal heeft u nu 3 x 4 = 12 productopties.

Productoptiesets aanmaken

1. Ga in het linkermenu in de backoffice naar SHOP > Products > Product sets
  2. Klik op Add a product set in de navigatie bovenaan het scherm om een productoptieset aan te maken.
  3. Er opent een pop-upvenster waar u een naam kunt invullen, bijvoorbeeld T-shirts.
  4. Op de pagina die volgt, kunt u opties aan de betreffende set toevoegen, bijvoorbeeld maat en kleur. Klik hiervoor op Add an option
  5. De volgende stap is het toevoegen van waarden. Klik op Add a value en vul een waarde in, bijvoorbeeld Grijs.
  6. Klik op Save om de waarde toe te voegen.

Als u klaar bent, ziet u de onderstaande afbeelding op het scherm in de backoffice:

Een productoptieset aan een product toevoegen

Bij het aanmaken van een product kunt u direct de product set toevoegen. Kies in het drop-downmenu Product set de van toepassing zijnde productoptieset, in het voorbeeld hierboven zou dit dus T-shirt zijn.

U kunt de set ook toevoegen aan een bestaand product. Let op! Alle prijs en voorraad instellingen komen te vervallen wanneer u een set koppelt aan een bestaand product.

1. Ga in het linker menu van de backoffice naar SHOP > Products.
  2. Selecteer het gewenste product scroll naar beneden tot u bij Inventory & Variants en Product set uitkomt.

3. Hier ziet u het drop-downmenu Product sets staan. Kies hier de van toepassing zijnde productoptieset, in het voorbeeld hierboven zou dit dus T-shirt zijn. Klik rechtsonder of bovenin uw scherm op Save.

4. Nu kunt u per productoptie de prijs en voorraad beheren.

Varianten verwijderen en toevoegen

Wilt u bepaalde varianten uitsluiten voor dit specifieke product, klik dan rechts naar de variant op Action > Delete.

De variant kan niet meer aangeschaft worden in uw webwinkel.

Wanneer u een variant heeft verwijderd, dan kunt u deze later weer toevoegen. Klik op Add variant

Er opent een pop-up venster met daarin alle beschikbare opties. Dit zijn alleen de opties die door u verwijderd zijn. Klik op de groene plus rechts naast de variant om deze toe te voegen aan het product.

U heeft nu alle gewenste productopties ingevoerd.