Algemene thema instellingen [NB]

In het linkermenu van de backoffice kunt u via WEBSITE > Design > Customize theme algemene design-instellingen van uw webwinkel aanpassen.

Thema-instellingen

Let op! Deze pagina kan afwijken van uw eigen instellingenpagina. Deze pagina is namelijk voor ieder thema verschillend. Kijk voor meer informatie bij de themadocumentatie van uw thema in de Theme store (via WEBSITE > Design > Theme store in het linker menu).

OptieUitleg
Preset Hier kunt u kiezen uit voorgeprogrammeerde kleurinstellingen.
Achtergrond
Kleur Hier kunt u de achtergrondkleur instellen.
Afbeelding Hier kunt u een achtergrondafbeelding uploaden. Het maximale formaat is 2000 x 1000 pixels.
Positie Hier kunt u de positie van de afbeelding instellen.
Herhaal Met deze optie kunt u de afbeelding laten herhalen op het scherm, zodat deze het scherm vult.
  Repeat - de afbeelding wordt zowel horizontaal als verticaal herhaald.
  Horizontaal - de afbeelding wordt van links naar rechts herhaald.
  Verticaal - de afbeelding wordt van boven naar beneden herhaald.
Blokken
Achtergrondkleur Sommige thema's maken gebruik van blokken om uw producten grafisch weer te geven. Hier kunt u de achtergrondkleur van zo'n blok aanpassen.
Knoppen
Aan winkelwagen toevoegen Hier kan de kleur van de bestelknop, die bij een product staat, worden aangepast.
Info Hier kan de kleur van knoppen als Inloggen, Abonneer voor de nieuwsbrief en Bekijken in de winkelwagen worden aangepast.
Default Hier kan de kleur van alle overige knoppen worden aangepast. Een voorbeeld is de knop Toevoegen voor het toevoegen van tags.
Header
Favicon Dit is het icoon dat in de tab van uw webbrowser staat of in de adresbalk verschijnt naast de URL van uw webwinkel. Standaard wordt het logo van SEOshop getoond, we raden u aan dit te wijzigen.
Header Dit is de balk die bovenaan de pagina wordt getoond. Deze bevat een link naar uw homepage. Veel klanten kiezen ervoor om hun logo op te nemen in de header. In de backoffice wordt per thema aangegeven wat het juiste formaat is van deze header.
Modules
Verberg merken Met deze optie kunt u het onderdeel merken uit uw navigatie halen. Normaliter toont merken een overzicht van de merken die u aan uw webwinkel hebt toegevoegd.
Verberg RSS feeds RSS-feeds zijn een versimpelde weergave van de inhoud van uw webwinkel. Hiermee kunnen uw klanten bijvoorbeeld zien wanneer u nieuw producten aan uw webwinkel hebt toegevoegd. Schakel deze optie in om deze feeds voor uw klanten te verbergen.
Tags verbergen Standaard staan er tags op onderaan iedere pagina inclusief de homepage. Wanneer u deze optie aanvinkt, worden deze niet getoond. Let op Dit zijn dus niet de tags op een productpagina.

Aangepaste CSS

Wanneer u de Theme editor heeft geactiveerd, worden updates niet meer automatisch doorgevoerd in uw thema. Op die manier voorkomen we dat uw aanpassingen door ons worden overschreven. Dit betekent echter ook dat u updates aan uw thema zelf moet doorvoeren.

Om dit op te lossen, kunt u in het linker menu van de backoffice via WEBSITE > Design > Customize theme > tab Custom CSS de CSS-bestanden van uw webwinkel aanpassen. Wanneer u hier de CSS-bestanden aanpast worden updates wel automatisch doorgevoerd.

Wilt u ook HTML-bestanden aanpassen? Dan heeft u de Template Editor nodig.