Extra kosten instellen voor een betaaloptie [NB]

Het hangt van de payment service provider af of u per betaaloptie extra kosten kunt instellen. Is dit niet mogelijk, dan kunt u alleen extra kosten instellen die op alle opties van toepassing zijn.

Wel mogelijk:

• SEOshop Payments
  • Mollie
  • Payex
  • Ogone
  • Payone
  • Buckaroo BPE3
  • MultiSafepay
  • Sisow
  • Saferpay
  • ICEPAY
  • AfterPay
  • Rabobank Omnikassa
  • Skrill
  • Heidelpay

Niet mogelijk:

• DIBS payment
  • PayU.ru
  • Worldpay XML
  • Concardis
  • PayPal
  • Docdata
  • Girosolution
  • BillSAFE
  • CIC p@iement
  • ClickandBuy
  • Adyen
  • iClear
  • Betalen bij afhalen

Staat uw Payment Service Provider er niet tussen? Let dan op de onderstaande knop. Als deze knop niet zichtbaar is bij uw PSP, dan kunnen er geen extra kosten ingesteld worden per betaaloptie.

De volgende opties bieden maar één betaalmethode aan. Extra kosten instellen gaat dus op de manier van Extra kosten instellen voor de gehele PSP"

• Betalen op rekening
  • Bankoverschrijving
  • èM! Payments
  • iDEAL advanced
  • Buckaroo BetaalGarant BPE3
  • iDEAL easy
  • MultiSafepay Betaal Na Ontvangst
  • Klarna
  • Klarna DE
  • Buckaroo OnlineGiro
  • SOFORT Banking

Extra kosten instellen voor betaalopties binnen een PSP

1. Ga naar SYSTEM > Settings > Payment settings > Payment methods
  2. Klik op de betaalmethode waar u extra kosten voor in rekening wilt brengen.

3. Klik op de knop Prices per method

4. Er verschijnt een pop-upvenster waar u per geselecteerde betaalmethode extra kosten kunt instellen.

Let op! Verschijnt er een leeg veld, controleer dan of alle gegevens juist zijn ingevuld en u alle betaalmethodeopties geselecteerd heeft.

5. Vink de optie Extra kosten aan. Er verschijnt een invoerveld. Vul hier het bedrag in dat u in rekening wilt brengen.

Extra kosten instellen voor de gehele PSP

1. Ga naar SYSTEM > Settings > Payment settings > Payment methods

2. Klik op de betaalmethode waar u extra kosten voor in rekening wilt brengen.

3. Vul hier de extra kosten in

• Minimum amount - vul hier het minimumbedrag in wat uw klanten dienen te besteden om van de betreffende betaalmethode gebruik te kunnen maken.
    • Maximum amount - vul hier het maximum bedrag in wat uw klanten kunnen besteden met de betreffende betaalmethode.
    • Extra costs (fixed) - activeer deze optie als u extra kosten in rekening wilt brengen voor het gebruik van deze betaalmethode. Er verschijnt een invoerveld waar u een bedrag kunt opgeven, dat op de factuur opgeteld wordt bij het totale bedrag van de bestelling.
    • Extra costs (percentage) - idem als hierboven, maar nu wordt de toeslag berekend als percentage van het totale bedrag van de bestelling. In het invoerveld kunt u het percentage opgeven.
    • Extra costs (tax) - activeer deze optie als u BTW wilt heffen over de kosten van het gebruik van de betreffende betaalmethode. Er verschijnt een uitklapmenu waarin u het van toepassing zijnde tarief kunt selecteren. Zijn deze niet te zien, of ontbreekt het gewenste tarief, dan kunt u ze/het aanmaken via ALGEMEEN > Instellingen > Belasting in het linker menu van de backoffice.
    • No extra costs above - als u extra kosten in rekening brengt en één van de bovenstaande velden heeft ingevuld, dan kunt u na het activeren van deze optie hier aangeven vanaf welk bestedingsbedrag uw klanten deze kosten niet hoeven te betalen.