Een offerte maken in de backoffice [NB]

Via de backoffice is het mogelijk om een offerte aan te maken die u, na goedkeuring van uw klanten, kunt omzetten naar een echte order.

1. Ga via het linker menu van de backoffice naar SHOP > Orders > Orders en klink rechts bovenin het scherm op Create quote.

Het aanmaken van een quote gaat in 5 stappen:

1. CUSTOMERS

Hier kunt u de klant selecteren waarvoor de offerte/order gemaakt moet worden. Is het een nieuwe klant? Klik dan op Add new customer en vul de gegevens in van de klant en selecteer het juiste type klant.

2. ADDRESS

Controleer de gegevens van de bestaande klant of vul hier de adresgegevens in van de nieuwe klant.

3. PRODUCTS

Klik op Add a product om producten toe te voegen. Er opent een pop-upvenster waarin u een productvariant kunt toevoegen door op de groene plus naast het product te klikken.Herhaal dit proces net zo lang totdat alle gewenste producten zijn toegevoegd en klik vervolgens op Next step rechts bovenin het scherm om naar de volgende stap te gaan.

4. SHIPPING

Selecteer de verzendmethode voor de order. Selecteer een verzendmethode door erop te klikken en klik vervolgens rechts bovenin het scherm op Next step om naar stap 5 te gaan. Komt er geen keuzemogelijkheid in beeld, voeg dan eerst een betaalmethode toe onder SYSTEM > SETTINGS > SHOP SETTINGS > Shipment methods. U komt rechtstreeks op deze pagina uit door in stap 4 op Add new shipping method te klikken. Heeft u wel (een) verzendmethode(n) aangemaakt, controleer dan of het adres van de klant volledig is ingevuld en of er een verzendmethode is aangemaakt voor het land van het verzendadres van de klant en het gewicht van de verzending.

5. PAYMENT

Klik op de betaalmethode die u wilt toevoegen en klik vervolgens rechts bovenin het scherm op Finish om de offerte aan te maken. Komt er geen keuzemogelijkheid in beeld, voeg dan eerst een betaalmethode toe onder SYSTEM > SETTINGS > PAYMENT SETTINGS > Payment providers. U komt rechtstreeks op deze pagina uit door in stap 5 op Add new payment method te klikken.

2. Er wordt een offerte aangemaakt. Het overzicht ziet er hetzelfde uit als een normale order, behalve dat er geen factuur en pakbon aangemaakt kan worden. U kunt de offerte nog wijzigen naar wens. Stuur de offerte naar de klant door rechts bovenin het scherm op Actions > Send quote te klikken.

3. Als u alle opties heeft ingevuld kunt u rechts bovenin het scherm klikken op Convert to order om de quote om te zetten naar een echte order. Let op! De order is niet meer aan te passen nadat u deze is omgezet naar een order. U komt direct uit op het dashboard van de waar u de order kunt afhandelen