Instellingen voor uw backoffice [NB]

Onder SYSTEM > Settings > SHOP SETTINGS > Workflow kunt u diverse instellingen voor productpagina's en het beheer van uw voorraad instellen.

BACKOFFICE

• Prijs per eenheid - hier kunt u weergave van de prijs per eenheid in of uitschakelen. Deze kunt u invullen per productvariant.
  • Custom template data - alleen te gebruiken als u verstand heeft van HTML en CSS. Na het activeren van de custom template data (etc) verschijnen de Data01, Data02 en Data03 velden op een productpagina bij SHOP > Products > Product. De extra template data wordt gebruikt om bepaalde elementen op productniveau te bepalen op je webwinkel. Dit is voor het bewerken in de template editor als u bijvoorbeeld een nieuw stukje HTML schrijft.
  • Custom canonical urls - wilt u Google laten weten dat uw site meerdere pagina's met vergelijkbare/identieke inhoud bevat? Zet deze optie dan aan om een canonieke url per product in te vullen. Deze krijgt prioriteit in getoonde zoekresultaten.

WEBSHOP

• Include new categories in catalog - toon nieuwe categorieën direct in de catalogus.
  • Show new products on frontpage - toon nieuwe producten in de catalogus. Deze komen direct op de homepage te staan en is gekoppeld aan Features Products.
  • New products should be - nieuwe producten verbergen, weergeven, of weergeven indien op voorraad. Deze instelling wordt overgenomen bij het aanmaken van een product. U kunt dit per product weer aanpassen.

INVENTORY

Onderstaande instellingen worden overgenomen als standaardinstellingen voor productvarianten.  U kunt dat weer wijzigen per variant.

• Minimum/Maximum order quantity - vul hier in welk aantal een klant minimaal moet en maximaal kan bestellen van uw producten om een order te kunnen plaatsen.
  • Track the inventory - geef hier aan of u standaard de voorraad wilt bijhouden. Op dat moment wordt er o.a. gekeken naar Notify below en backorders.
  • Allow backorders - sta aankopen toe zelfs als het product niet op voorraad is. Let op! Als deze optie geactiveerd staat, wordt het product dus altijd weergegeven in uw webwinkel ook als dit product uitverkocht is.
  • Default stock level for new products - voer hier het beginaantal op voorraad in.
  • Notify when inventory is below - bij Track the inventory heeft u kunnen aangeven dat u een melding wilt wanneer de voorraad onder het minimum komt. Geef hier aan bij welk aantal dat standaard moet gebeuren.
  • Minimum quantity for inventory - heeft u de Allow backorders niet geactiveerd? Vul dan hier het aantal in waarbij klanten niet meer kunnen bestellen.

PACKING SLIPS

• Sort products on – de producten op de pakbon worden gesorteerd op de optie die u selecteert in het drop-downmenu. Kiest u bijvoorbeeld voor Artikelcode, dan worden de producten gesorteerd op artikelcode (alfabetisch en op nummer)
  • Label rotation - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Daarbij is krijgt u de optie voor verzendlabels. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel horizontaal of verticaal wilt.
  • Label alignment - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier worden verzendlabels aangemaakt voor de order. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel links of rechts uitgelijnd wil hebben.
  • Advanced options – met de extra opties kunt u bepaalde opties in- en uitschakelen op de pakbon.

• Hide the label on the packaging slip - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier kunt u er voor kiezen om de verzendlabels volledig uit te schakelen.
    • Hide the EAN field on the packaging slip – verberg de EAN code op de pakbon.
    • Show the HS Code field on the packaging slip – voeg de extra optie HS-code toe aan de pakbon. Deze HS-codes worden door een aantal verzendpartijen verplicht gesteld voor internationale verzendingen.
    • Hide the customer's contact information on the packaging slip – activeer deze optie om de contactinformatie van de klant niet te tonen op de pakbon.
    • Switch the billing and shipping address on the packaging slip – standaard staat links onderaan op de pakbon het factuuradres en rechts onderaan het afleveradres. Schakel deze functie in om hun positie te verwisselen.
    • Use order number as barcode (instead of shipment id) - als u gebruik maakt van verzending via Paazl One-click-shipping, dan moet het verzendnummer als barcode vervangen worden door het ordernummer. Vink deze functie aan om het ordernummer als barcode te activeren op de pakbon.

ORDER NOTIFICATIONS

Hier kunt u de aanmaak en verzending van automatische e-mails m.b.t. orders in- of uitschakelen.

• Order factuur - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch geen mail met de ordergegevens en de bijbehorende factuur (PDF)
  • Orderbevestiging - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch geen mail ter bevestiging
  • Order betaald - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant na betaling van de factuur automatisch geen mail dat hij/zij de bestelling betaald heeft
  • Order geannuleerd - indien gedeactiveerd, ontvangt de klant automatisch geen mail ter bevestiging dat de order geannuleerd is.