Veelgestelde vragen maken [NB]

Stellen uw klanten u regelmatig dezelfde vragen en heeft u geen tijd om ze allemaal persoonlijk te woord te staan, of wilt u de capaciteit van uw helpdesk zo optimaal mogelijk gebruiken? Voeg dan een zgn. FAQ-pagina (veelgestelde vragen) toe aan uw webwinkel. Na publicatie is deze te vinden in de navigatie aan de onderkant van uw website, onder Klantenservice (eventueel ook rechtsboven, dit is afhankelijk van het door u gekozen thema).

Het handigst is om eerst te beginnen met het opstellen van een lijst met categorieën, bijvoorbeeld op basis van eerder binnengekomen vragen.

1. Ga in het linkermenu van de backoffice naar WEBSITE > Content > FAQ's.
  2. Maak een categorie aan door op Add subject in de navigatie rechts bovenaan het scherm te klikken. Er verschijnt een pop-upvenster, waar u een categorie kunt invoeren. Een categorie kan bijvoorbeeld 'Verzenden en retourneren' zijn waarin u vragen kunt plaatsen als 'Wanneer ontvang ik mijn bestelling?' en 'Tot wanneer kan ik producten terugsturen?'. Klik vervolgens op Save om verder te gaan.

3. U wordt direct doorgestuurd naar de bewerkingspagina van de FAQ. Hier kunt u de vragen gaan aanmaken. Klik op Add question om een vraag te maken.
  4. In het pop-upvenster dat verschijnt kunt bij Question de vraag invullen en in het tekstveld onder Answer kunt u het antwoord schrijven. Klik op Save in het pop-upvenster om de vraag toe te voegen.

5. Herhaal stap 4 tot u alle vragen onder dit onderwerp heeft aangemaakt.

Heeft u meerdere vragen toegevoegd en wilt u bij nader inzien de volgorde wijzigen? Klik met uw muis op de streepjes en houdt uw muis ingedrukt. Sleep vervolgens de vraag naar de juiste plek.

6. Klik vervolgens rechts bovenin het scherm op Save om het onderwerp op te slaan.