Nieuwsbrief aanmaken in SEOshop [NB]

Het is helaas niet mogelijk om via SEOshop nieuwsbrieven te maken en te versturen naar uw klanten. In de App Store vindt u wel verschillende koppelingen met externe e-mailplatforms als Mailchimp en Campaign Monitor. U kunt dit ook handmatig doen zonder app. Meer informatie hierover vindt u hier.

U kunt een mailinglijst aanmaken door alle klanten die zich hebben hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief te exporteren naar een bestand om via WEBSITE > Marketing > Newsletter in het linker menu van de backoffice door rechts bovenin het scherm te klikken op Export. U ontvangt vervolgens een email waarin u het .csv bestand kunt downloaden.

Na het downloaden van het bestand op de harde schijf van uw computer, kunt u het vervolgens importeren in het door u gekozen externe e-mailplatform.

Aanmelding toevoegen en bewerken

U kunt een nieuwe klant toevoegen aan de mailinglist door rechts bovenin het scherm op Add a subscription te klikken. U wordt doorgestuurd naar een pagina waarin u de naam van de klant kunt opgeven, het e-mailadres waarop de klant de nieuwsbrief wilt ontvangen en de taal waarin de nieuwsbrief gestuurd moet worden. Activeerde switch naast Send a confirmation request als u de bevestigingsmail voor de nieuwsbrief naar de klant wilt sturen.

De nieuwsbrief wordt niet geaccepteerd door klanten

Controleer of u [[confirm_url]] heeft toegevoegd aan de kop van de nieuwsbrief bevestigingse-mail onder SYSTEM > Settings > WEBSITE SETTINGS > Notification emails > Newsletter Double Opt In. Zonder deze sleutel kunnen klanten de nieuwsbriefaanmelding niet bevestigen.