Tags koppelen aan producten [NB]

Tags zijn trefwoorden die kenmerken van producten omschrijven en door zoekmachines bij zoekopdrachten worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld in een zoekmachine riem en zwart invult, dan zoekt deze op de tags riem en zwart.

Uw klanten kunnen tags gebruiken om te zoeken in uw webwinkel. Als ze klikken op de tag zwart, dan krijgen ze alle producten te zien die leverbaar zijn in de kleur zwart en hiermee getagd zijn.

Let op concurrentie bij het aanmaken van tags. Soms is het beter om tags samen te voegen tot een grotere tag, omdat u dan minder concurrentie heeft op dat zoekwoord.

Tags creëren

1. U kunt een tag toevoegen bij SHOP > Products > Tags door op Add tag te klikken rechts bovenin het scherm.
  2. U wordt doorgestuurd naar een pagina waarin u de tag kunt aanmaken

• Title - vul hier de tag is, bijvoorbeeld "Zwart T-shirt met bloemen". Let op! Gebruikt u meerdere talen in uw shop, dan moet er voor elke taal een nieuwe tag aangemaakt worden.
    • Indexing - activeer de schakelaar naast Do not index  als u niet wilt dat deze Tag-pagina geïndexeerd wordt in zoekmachines.
    • Visibility - activeer de tag door de schakelaar naast Visible aan te klikken zodat deze een blauwe kleur krijgt. De tag moet geactiveerd worden om te kunnen gebruiken.
  3. Klik rechts bovenin het scherm op Save.

Tags bewerken en toevoegen aan een product

Nadat u een tag heeft aangemaakt komt u direct uit op de bewerkingspagina van de tag. Hier kunt u o.a. producten aan de tag toevoegen.

• Title - wijzig hier de tag. Let op! Doe dit niet als de tag al geïndexeerd is. Anders is het beter om een nieuwe tag aan te maken.
  • Search Engines - wijzig hier de link van de tagpagina zoals u wilt dat deze geïndexeerd wordt.
  • Indexing - activeer de schakelaar naast Do not index als u niet wilt dat deze tagpagina geïndexeerd wordt in zoekmachines.
  • Visibility - activeer de tag door de schakelaar naast Visible aan te klikken. De tag moet geactiveerd worden om deze te kunnen gebruiken.

Producten toevoegen aan een tag

Klik onder Products op Add a product. Er opent een pop-upvenster waarin u één voor één de producten kunt toevoegen aan de tag. Gebruik het zoekveld bovenin het pop-upvenster om het product te vinden dat u wilt toevoegen. Klik op de groene plus rechts naast de producten om deze aan de tag toe te voegen.

Tags toevoegen aan een product

Naast producten toevoegen aan tags, is het ook mogelijk om tags toe te voegen aan producten.

1. Ga via het linkermenu van de backoffice naar SHOP > Products > Products
  2. Klik op het product waaraan u de tag wilt toevoegen.
  3. Scroll naar beneden tot u uitkomt bij TAGS

4. Voeg hier één voor één de tags toe gescheiden door komma. Bestaande tags worden herkend door het systeem en nieuwe tags worden toegevoegd via SHOP > Products > Tags. (Tag 1,Tag 2,Tag 3,)