Tekstpagina's [NB]

Tekstpagina's in uw webwinkel kunt u beheren via WEBSITE > Content >> Pages in het linker menu van de backoffice. De locatie van de tekstpagina's in uw webwinkel hangt af van het door u gekozen thema. Over het algemeen staan de pagina's in de footer van uw webwinkel. Naast de standaard tekstpagina (locked pages), kunt u zelfs pagina's aanmaken.

Locked pages

U kunt de onderstaande opties configureren of aanpassen:

• Bedankt voor de bestelling!
    Voer hier uw dankwoord in dat klanten te zien krijgen na het plaatsen van een bestelling.

• Betaalmethoden
    Maak hier uw klanten duidelijk welke betalingswijzen u accepteert, zodat ze vooraf weten wat ze kunnen verwachten.

• Homepage
    Pas hier de inleidende tekst op uw homepage aan. Deze verschijnt onder headlines en boven producten.
  • Over ons
    Beschrijf hier uw webwinkel en hoe deze tot stand is gekomen. Ook kunt u hier uw contactgegevens plaatsen.

• Privacy beleid
    Informeer uw klanten wat u precies doet/niet doet u met door u verzamelde klantengegevens.

• Sitemap
    Hier kunnen bezoekers van uw site in één oogopslag de structuur van uw webwinkel zien, waardoor ze snel kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Sitemaps dragen ook bij aan uw vindbaarheid op het web. Op deze plek kunt u tevens de tekst aanpassen die boven uw sitemap staat.

• Tag
    Deze pagina is hier toegevoegd om een tagpagina te creëren voor zoekmachines. Deze is voor klanten niet direct te vinden. U kunt deze pagina bereiken via http://domeinnaam.nl/tags/. De tekst die u hier schrijft wordt niet zichtbaar. Dit is ook niet mogelijk.
  • Verzenden en retourneren
    Beschrijf hier wat u voor verzending in rekening brengt en hoe verzendkosten worden berekend, alsmede de door u gehanteerde procedures voor retourzendingen.

Tekstpagina's bewerken en aanmaken

1. Ga naar WEBSITE > Content > Pages in het linker menu van de backoffice.
  2. Open de pagina die u wilt bewerken of maak een nieuwe pagina aan door rechts bovenin het scherm op Add page te klikken.
  3. U wordt doorgestuurd naar de bewerkingspagina van de tekstpagina.
    • Page content - vul bij Title de naam van de titel in. Deze titel is zichtbaar in het (footer)menu in uw webwinkel en ik voor de locked pages al ingevuld. Schrijf bij Content de inhoud van de pagina.

• Search engine - vul hier de meta data van de tekstpagina in.

• Page Title - dit vormt de link in zoekmachines
      • Meta Description - geef hier een korte beschrijving van de tekstpagina. De meta description komt onder de link te staan als beschrijving van de pagina. U kunt hiervoor maximaal 160 tekens gebruiken. Zorg ervoor dat u een lopend stukje tekst schrijft en niet alleen maar sleutelwoorden achter elkaar plakt.
      • Meta keywords - keywords zijn kernwoorden die iets zeggen over de tekstpagina. Meta Keywords worden door grote zoekmachines niet meer gebruikt.
      • URL - vul in het rechter invoerveld het gedeelte na de slash in. Let op! Gebruik geen spaties. Wilt u meerdere woorden gebruiken? Schrijf deze dan aan elkaar of gebruik een streepje of underscore. Bijvoorbeeld aboutus, about-us of about_us. Deze url titel wordt automatisch achter de url gezet (http://domeinnaam/service/tekstpagina-url
        Gebruik geen spaties. Wilt u meerdere woorden in de URL? Gebruik dan een streepje (-) om de woorden aan elkaar te koppelen.
    • Visibility - activeer de tekstpagina om deze zichtbaar te maken in uw webwinkel door op de switch te klikken zodat deze een blauwe kleur krijgt.

4. Klik rechts bovenin of links onderin op Save.