Meerdere producten tegelijk aanpassen

Op de pagina CATALOGUS > Producten, die u kunt bereiken via het linker menu van de backoffice, vindt u links onderin het scherm het drop-downmenu Met geselecteerd. In het drop-downmenu vindt u alle opties waarmee bulkacties uitgevoerd kunnen worden.

U kunt alleen bulkacties per pagina uitvoeren, via CATALOGUS > Producten in het linker menu.
  1. Vink de checkbox aan naast de producten waarvoor u de bulkactie wilt uitvoeren. Wilt u alle producten op de pagina selecteren, klik dan links bovenin het scherm op het vlag icoontje. Dit is de “kolomnaam” van de checkboxen.

  2. Klik vervolgens links onderin op het drop-downmenu Met geselecteerd. Er opent een drop-downmenu waarin u een van de opties kunt selecteren. Per optie zijn er verschillende acties.

Maak zichtbaar

Verander de status van de producten naar Weergeven. Deze handeling kunt u bijvoorbeeld uitvoeren als uw producten op Verberg of Weergeven wanneer op voorraad staan en u deze status wilt wijzigen in Weergeven.

Maak zichtbaar wanneer op voorraad

Verander de status van de producten naar Weergeven wanneer op voorraad. Deze handeling kunt u bijvoorbeeld uitvoeren als uw producten op Verberg of Weergeven staan en u deze status wilt wijzigen in Weergeven wanneer op voorraad.

Maak onzichtbaar

Verander de status van de producten naar Verbers. Deze handeling kunt u bijvoorbeeld uitvoeren als uw producten op Weergeven of Weergeven wanneer op voorraad staan en u deze status wilt wijzigen in Weergeven wanneer op voorraad.

Categorie toevoegen

  1. Nadat u Categorie toevoegen geselecteerd heeft uit het drop-downmenu, opent er een nieuwe pagina waarom u een categorie kunt selecteren waaraan u de geselecteerde producten wilt toevoegen.
  2. Open naast Categorie het drow-downmenu door erop te klikken en selecteer de gewenste categorie.
  3. Klik rechts onderin op Opslaan om de producten toe te voegen aan de categorie.
U kunt de geselecteerde producten aan één categorie toevoegen. Als u meer categorieën aan de producten wilt toevoegen, dient u het proces te herhalen. Het is daarnaast niet mogelijk om per individueel product een andere categorie te kiezen.

Merk aanpassen

  1. Nadat u Merk toevoegen geselecteerd heeft uit het drop-downmenu, opent er een nieuwe pagina waarom u een merk kunt toevoegen aan de geselecteerde producten.
  2. Open naast Merk het drow-downmenu door erop te klikken en selecteer het merk dat u wilt koppelen aan de producten.
  3. Klik rechts onderin op Opslaan om de producten toe te voegen aan de categorie.
Het is niet mogelijk om meerdere merken toe te voegen aan de producten of voor elk afzonderlijk product een apart merk in te stellen in bulkacties. Herhaal de stappen indien gewenst.

Leveranciers aanpassen

Hiermee kunt u in bulkactie een leverancier toevoegen aan de geselecteerde producten. De werking is hetzelfde als bij Categorie en Merk.

Type toevoegen

Deze bulkactie voegt een specificatieset aan de geselecteerde producten. De werking is hetzelfde als bij Categorie en Merk.

Levertijd toevoegen

Deze bulkactie voegt een levertijdset toe aan de geselecteerde producten. De werking is hetzelfde als bij Categorie en Merk.

Google-categorie aanpassen

  1. Nadat u Google Categorie aanpassen heeft geselecteerd uit het drop-downmenu, opent er een nieuwe pagina waarom u een Google-categorie kunt invoeren. Alle Google Categories vindt u hier. Voeg de categorie toe die het beste bij de geselecteerde producten past.
  2. Klik rechts onderin op Opslaan om de Google Categories toe te voegen.

Filters wijzigen

Filters is de enige optie die u per product kunt instellen en meerder filters kunt koppelen.

  1. Nadat u Filters wijzigen heeft geselecteerd uit het drop-downmenu, opent er een nieuwe pagina waarom u een filters kunt toevoegen per geselecteerd product.
  2. Kies per product aan welke de waarden van de verschillende filters u het product wilt toevoegen. Dit doet u door onder welk product op de checkbox rechts naast een waarde te klikken.
  3. Als u voor alle producten filterwaardes heeft geselecteerd, kunt u rechts onderin klikken op Opslaan & terug om de waarden toe te voegen.

Verwijder

Verwijder de geselecteerde producten. U krijgt na het selecteren van Verwijder in het drop-downmenu een pop-upvenster in beeld om het verwijderen te bevestigen. Klik op Doorgaan om de geselecteerde producten definitief te verwijderen.

Let op! Verwijderde producten zijn definitief verwijderd. Dit kan niet ongedaan gemaakt worden.
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen