Nieuwsbrief aanmaken in SEOshop

Het is helaas niet mogelijk om via SEOshop nieuwsbrieven te maken en te versturen naar uw klanten. In de App Store vindt u wel verschillende koppelingen met externe e-mailplatforms als Mailchimp en Campaign Monitor. U kunt dit ook handmatig doen zonder app. Meer informatie hierover vindt u hier.

U kunt een mailinglijst aanmaken door alle klanten die zich hebben hebben aangemeld voor uw nieuwsbrief te exporteren naar een bestand via TOOLS > Import & export > Nieuwsbrief in het linker menu van de backoffice.

Na het downloaden van het bestand op de harde schijf van uw computer, kunt u het vervolgens importeren in het door u gekozen externe e-mailplatform.

De nieuwsbrief wordt niet geaccepteerd door klanten

Controleer eerst of u [[confirm_url]] heeft toegevoegd aan de kop van de nieuwsbrief bevestigingse-mail onder DIENST > E-mail & Teksten >E-mail » Nieuwsbrief double opt-in. Zonder deze sleutel kunnen klanten de nieuwsbriefaanmelding niet bevestigen. Als u de URL in tekstformaat heeft toegevoegd, dan wordt het probleem veroorzaakt doordat de link niet klikbaar is. Uw klanten moeten de URL dan kopiëren en plakken in de adresbalk van hun browser.

U kunt de bevestigings-URL als volgt klikbaar maken.

LET OP! Veel e-mail programma's/websites maken van de sleutel automatisch een link. Hierdoor kan er een dubbele link ontstaan waardoor de link niet werkt.
  1. Schrijf een tekst zoals Bevestig uw aanmelding voor onze nieuwsbrief of alleen [[confirm_url]] als u de link wilt weergeven.
  2. Selecteer de tekst/URL. Op dat moment wordt de linktool (kettingicoon) in het menu van het tekstvak aanklikbaar.

3. Klik op het kettingicoon. Er opent een pop-upvenster, waar u [[confirm_url]] in het veld Link URL kunt invullen. Neem de hele code over inclusief de haakjes. Bij Doel kunt u bepalen of de link moet openen in een nieuw tabblad of hetzelfde tabblad.

4. Klik op Invoegen. De tekst verandert nu in een bevestigings-URL en is aanklikbaar in de e-mail.