Levertijden instellen

Wanneer u producten verstuurt heeft u uiteraard te maken met levertijden. In uw backoffice kunt u per product aangeven wat de levertijd is, zodat klanten precies weten wanneer ze het product kunnen verwachten. Zij zien deze levertijd wanneer ze de productpagina bezoeken.

Levertijd aanmaken

Om een levertijd toe te voegen aan een product dient u eerst een levertijdset aan te maken. Deze zorgt ervoor dat u een aangepaste levertijd kunt tonen wanneer uw product niet op voorraad is. U gaat hiervoor naar ALGEMEEN > Instellingen > Levertijden en klikt bovenin uw scherm op de groene plus-knop. Er opent een pop-up venster waarin u de Naam van de levertijd kunt invullen. Deze naam is niet te zien in de webwinkel, maar maakt het gemakkelijker voor u om hem te koppelen aan een product. Gebruik hier dus een beschrijvende naam (bijvoorbeeld Standaard levering). Klik op Opslaan om de levertijdset aan te maken.

Er opent automatisch een nieuw scherm waarin u de set kunt bewerken.

• Op voorraad - dit is de levertijd voor een product dat op voorraad is.
  • Niet op voorraad - als u heeft aangegeven dat een product besteld kan worden als het niet op voorraad is, dan zal deze levertijd in uw webwinkel komen te staan in plaats van de bovengenoemde levertijd. Deze levertijd zal dus langer zijn.

Klik rechts onderaan op Opslaan. Er is nu een levertijd aangemaakt die u kunt gaan koppelen aan een product.

Levertijd koppelen aan een product

1. Ga in het linker menu van uw backoffice naar CATALOGUS > Producten en bewerk het product waar u de levertijd aan wilt toevoegen.
  2. U komt automatisch op het tabblad Algemeen. Op deze pagina staan 5 dropdown menu's. Het laatste dropdown menu is Levertijd. Kies in dit menu de juiste levertijdset.

3. Klik rechts onderin op Opslaan & doorgaan. De levertijd is nu zichtbaar bij het product in uw webwinkel.

Levertijd koppelen in bulkactie

Indien u nog geen levertijd heeft aangemaakt, maak deze dan eerst aan via ALGEMEEN > Instellingen in het linker menu en klik vervolgens op Levertijden

1. Ga naar CATALOGUS > Producten.
  2. Klik op het vlaggetje links bovenin het scherm om alle producten op die pagina te selecteren of vink de checkboxen aan voor de producten aan welke u de levertijd wilt toevoegen.
  3. Klik links onderin op het drop-downmenu Met geselecteerd en vervolgens op Levertijd toevoegen.

4. Er opent een nieuw scherm waar u een levertijd kunt kiezen in het drop-downmenu.

5. Klik vervolgens rechts onderin op Opslaan om de levertijd toe te voegen aan alle geselecteerde producten.