Merken toevoegen

De producten in uw webwinkel kunnen op merk gefilterd worden. Deze functionaliteit zit standaard in elk thema. U dient merken eerst aan te maken via CATALOGUS > Merken in het linker menu van de backoffice. Voeg een merk toe door te klikken op de groene plus-knop in de navigatie bovenaan het scherm. Er opent een pop-upvenster waarin u een Titel (de naam van het betreffende merk) kunt invullen.

U belandt nu op de bewerkingspagina van het zojuist toegevoegde merk. In het geval van typefouten kunt u de ingevoerde merknaam wijzigen. Bij Afbeelding kunt u het logo toevoegen. Klik op Wijzig om een afbeelding toe te voegen of te wijzigen. Er opent een pop-upvenster. Klik hierop om uw bestandenmap te openen, waar u de afbeelding van het logo selecteert. Klik nu rechtsonder in het bestandenmapvenster op Openen om het gewenste logo aan het merk toe te voegen. Het logo wordt zowel op de productpagina als bij de merkencategorie afgebeeld.

U kunt alleen afbeeldingen toevoegen met een .jpg-, .jpeg-, .gif- (niet bewegend) of .png-extensie

Bij Inhoud kunt u vervolgens een omschrijving van het merk invoeren. Deze komt te staan op de overzichtpagina van het merk, welke in de navigatie van uw webwinkel te vinden is onder de hoofdkop Merken.

Een merk aan een product toevoegen

Als u het merk heeft aangemaakt, kunt u deze aan een product toevoegen. Ga in het linkermenu van uw backoffice naar CATALOGUS > Producten > Product. U komt dan automatisch uit op het tabblad Algemeen. In dat tabblad staan 5 dropdownmenu's onder elkaar. De bovenste is Merk. Klik op het drodownmenu naast Merk en kies in het uitklapmenu het juiste merk. Sla het geheel op door rechtonder in uw scherm op Opslaan & doorgaan te klikken. Het merk is nu toegevoegd aan uw product.

Als merken niet zichtbaar mogen zijn in de navigatie van uw webwinkel

Merken worden bij elk thema automatisch in de hoofdnavigatie geplaatst. Als u dit niet wilt, ga dan naar ALGEMEEN > Design > Instellingen in het linkermenu van de backoffice. Schakel vervolgens deze optie uit door de checkbox naast Verberg merken te activeren. De tekst voor deze mogelijk hangt af van het gekozen thema.

Merken koppelen in bulkactie

Indien u nog geen merk heeft aangemaakt, maak deze dan eerst aan via ALGEMEEN > Instellingen in het linker menu van de backoffice en klik op Merken.

1. Ga naar CATALOGUS > Producten.
    2. Klik op het vlaggetje links bovenin het scherm om alle producten op die pagina te selecteren of vink de checkboxen aan voor de producten aan welke u de levertijd wilt toevoegen.
    3. Klik links onderin op het drop-downmenu Met geselecteerd en vervolgens op Merk aanpassen.

4. Er opent een nieuw scherm waar u een merk kunt kiezen in het drop-downmenu.

5. Klik vervolgens rechts onderin op Opslaan om het merk toe te voegen aan alle geselecteerde producten.