Uw webwinkel in verschillende talen

In de backoffice van uw webwinkel kunt u onder ALGEMEEN > Instellingen > Talen meerdere talen toevoegen. Standaard staat hier Nederlands als taal ingesteld. Heeft u meer dan één taal ingesteld, dan kunnen bezoekers op de vlaggetjes of op een keuze in het drop-downmenu klikken om de juiste taal te kiezen (afhangend van uw thema). Het aantal talen dat u kunt instellen hangt af van het door u gekozen pakket.

Let op! De taal past zich automatisch aan aan de instellingen van de browser. Staat bijvoorbeeld de taal van uw browser op Engels, dan wordt uw webwinkel automatisch in het Engels weergegeven als u deze taal heeft toegevoegd.

U dient per taal alle gegevens in te vullen zoals u dat bij de standaard taal ook heeft gedaan. Dit geldt voor productnaam en -omschrijvingen, productvarianten, tekstpagina's, categorie-omschrijvingen en headlines.

Het is niet mogelijk om een domeinnaam per taal toe te voegen. Als u gevonden wilt worden op meerdere domeinextensies, dan dient u per taal een shop te openen.

Talen aanpassen

Voeg een taal toe door op de groene plus-knop bovenaan uw scherm te klikken. Kies een taal in het dropdownmenu en klik op Opslaan. De taal wordt toegevoegd, maar wordt niet direct geactiveerd. Dit is om te voorkomen dat producten en andere opties zichtbaar worden, zonder dat alle noodzakelijke gegevens zijn ingevuld.

U kunt zien wanneer een taal wel of niet actief is door de iconen die erbij getoond worden. Het rode kruis betekent dat een taal inactief is, terwijl het groene vinkte betekent dat een taal actief is en gebruikt kan worden door uw bezoekers. Klik vervolgens naast de taal op het oog-icoon om de taal zichtbaar te maken in uw webwinkel.

De standaard taal is de basis taal in de backoffice die u als eerste ziet wanneer u bijvoorbeeld een product bewerkt. Als u deze wilt wijzigen, klikt u naast de gewenste taal op het ster-icoon.

Als een taal inactief is in de backoffice op het moment dat er een nieuw product aangemaakt wordt, dan wordt het product niet gekoppeld aan deze taal. Zodra de taal op actief wordt gezet, dienen alle "nieuwe" producten nogmaals opgeslagen te worden voor het koppelen aan de extra taal. Vergeet niet alle gegevens weer in te vullen.