Instellingen voor uw backoffice

Onder ALGEMEEN > Instellingen > Workflow kunt u diverse instellingen voor productpagina's en het beheer van uw voorraad instellen.

• Items per pagina - Selecteer hier hoeveel items (25, 50, 75 of 100) er standaard op een productenpagina te zien zijn.
  • Prijs per eenheid - Hier kunt u weergave van de prijs per eenheid in of uitschakelen.
  • Extra Template data - Alleen te gebruiken als u verstand heeft van HTML en CSS. Na het activeren van de Data01 (etc) verschijnen de Data velden bij CATALOGUS > Producten > Product > tabblad Algemeen. De extra template data wordt gebruikt om bepaalde elementen op productniveau te bepalen op je webwinkel. Dit is voor het bewerken in de template editor als u bijvoorbeeld een nieuw stukje HTML schrijft.
  • Aangepaste canonieke URL's - Wilt u Google laten weten dat uw site meerdere pagina's met vergelijkbare/identieke inhoud bevat? Stel dan een pagina met een canonieke URL als voorkeursversie in. Deze krijgt prioriteit in getoonde zoekresultaten.
  • Loggedin timeout - Stel hier in na hoeveel tijd van inactiviteit u automatisch wordt uitgelogd uit de backoffice.

Zichtbaarheid

• Nieuwe producten - Nieuwe producten verbergen, weergeven, of weergeven indien op voorraad.
  • Frontpage  -Toon nieuwe producten op de voorpagina of laat deze leeg.
  • Categorieën - Toon/verberg nieuwe categorieën in de catalogus.

Voorraad

Bestel aantal

• Minimaal aantal - het minimum aantal (meestal 1) wat een klant dient te bestellen van een product.
  • Maximaal aantal- het maximum aantal wat een klant mag bestellen van een product.

Voorraadbeheer

• Niet bijhouden - u krijgt geen melding als het aantal op voorraad van een product het minimum bereikt
  • Bijhouden - verbied aankopen wanneer niet op voorraad - u krijgt een melding als het aantal op voorraad van een product het minimum bereikt en bezoekers kunnen dit product tijdelijk niet bestellen totdat de voorraad is aangevuld
  • Bijhouden - sta aankopen toe zelfs wanneer niet op voorraad - u krijgt een melding als het aantal op voorraad van een product het minimum bereikt en bezoekers kunnen dit product vooralsnog bestellen

Voorraad

• Aantal op voorraad - standaard is dit het totaal aantal voorradige producten. U kunt ook de voorraad van afzonderlijk producten aanpassen door via het linker menu van uw backoffice naar CATALOGUS > Producten > Product > tabblad Prijs en Voorraad te gaan.
  • Melding wanneer aantal onder- het minimum aantal van een product dat op voorraad dient te zijn. Als dit niet het geval is, wordt een notificatie getoond.
  • Minimaal aantal op voorraad - indien u heeft aangegeven dat u aankopen van een product verbiedt wanneer het niet of niet voldoende op voorraad is, vul dan hier het aantal in (de standaardwaarde is 0) waarbij klanten niet meer kunnen bestellen.

Pakbonnen

• Sorteer producten op – de producten op de pakbon worden gesorteerd op de optie die u selecteert in het drop-downmenu. Kiest u bijvoorbeeld voor Artikelcode, dan worden de producten gesorteerd op artikelcode (alfabetisch en op nummer)
  • Label rotatie - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Daarbij is krijgt u de optie voor verzendlabels. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel horizontaal of verticaal wilt.
  • Label uitlijning - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier worden verzendlabels aangemaakt voor de order. Hier kunt u aangeven of u de verzendlabel links of rechts uitgelijnd wil hebben.
  • Extra opties – met de extra opties kunt u bepaalde opties in- en uitschakelen op de pakbon.
    • Verberg het verzendlabel - dit heeft te maken met verzendopties als Paazl, bPost en PostNL. Hier kunt u er voor kiezen om de verzendlabels volledig uit te schakelen.
    • Verberg het veld EAN op de pakbon – verberg de EAN code op de pakbon.
    • Toon het veld HS-code op de pakbon – voeg de extra optie HS-code toe aan de pakbon. Deze HS-codes worden door een aantal verzendpartijen verplicht gesteld voor internationale verzendingen.
    • Verberg de contactinformatie van de klant op de pakbon– activeer deze optie om de contactinformatie van de klant niet te tonen op de pakbon.
    • Verwissel het factuur-en verzendadres op de pakbon – standaard staat links onderaan op de pakbon het factuuradres en rechts onderaan het afleveradres. Schakel deze functie in om hun positie te verwisselen.
    • Gebruik het ordernummer als de barcode (in plaats van het verzendnummer - als u gebruik maakt van verzending via Paazl One-click-shipping, dan moet het verzendnummer als barcode vervangen worden door het ordernummer. Vink deze functie aan om het ordernummer als barcode te activeren op de pakbon.

Orderstatus (tabblad)

Aan elke order (een door een klant geplaatste bestelling) wordt een orderstatus toegewezen. Naast de standaardstatussen (verzonden, wacht op betaling, wacht op verzending etc.) kunt u ook een eigen status toevoegen aan uw orders.

Deze kunt u aanmaken in het linker menu van de backoffice via ALGEMEEN > Instellingen > Workflow. Selecteer vervolgens rechtsboven in het scherm het tabblad Orderstatus. Klik op de groene plus boven in de navigatie om een pop-upvenster te openen waarin u de nieuwe status toevoegt. Geef deze een naam en klik op verzend om hem aan te maken.

Op de pagina die volgt, kunt u een kleur aan de nieuwe status toewijzen. De nieuwe status wordt in plaats van de standaardstatus in het orderoverzicht getoond. Om verwarring te voorkomen, raden we u aan een andere hexadecimale kleurcodering voor uw eigen status te kiezen dan de hieronder gereserveerde kleurcodes voor standaardstatussen:

• Wacht op betaling - #0099cc
  • Wacht op verzending - #993399
  • Wacht op afhalen - #ff9900
  • Verzonden - #669900
  • Afgehaald - #336600
  • Offerte - #663300
  • In de wacht - #999999
  • Geannuleerd - #333333

U kunt de eigen order status koppelen aan een order op het dashboard van de order.

Notificaties (tabblad)

Hier kunt u de aanmaak en verzending van automatische e-mails m.b.t. orders in- of uitschakelen.

• Order factuur - indien aangevinkt, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch een mail met de ordergegevens en de bijbehorende factuur (PDF)
  • Orderbevestiging - indien aangevinkt, ontvangt de klant na een geplaatste bestelling automatisch een mail ter bevestiging
  • Order betaald - indien aangevinkt, ontvangt de klant na betaling van de factuur automatisch een mail dat hij/zij de bestelling betaald heeft
  • Order geannuleerd - indien aangevinkt, ontvangt de klant automatisch een mail ter bevestiging dat de order geannuleerd is.
Let op! Hierbij gaat het alleen om handmatige handelingen uitgevoerd in de backoffice. Bijvoorbeeld als u de order handmatig in de backoffice op Betaald zet. Voor orders geplaatst via de webwinkel zullen alle automatische e-mails altijd verstuurd worden. Over het algemeen geldt dit enkel voor offertes die omgezet worden naar order. Klik hier voor een uitleg over het volledig uitschakelen van de automatische e-mail.