Afbeeldingen bewerken via import

De gemakkelijkste en snelste oplossing is om de URL van de betreffende afbeelding te gebruiken, als u deze heeft. Zorg ervoor dat de URL begint met http:// of https:// en eindigt op een afbeeldingsextensie (.png, .jpg, .gif etc.).

Als u een export-bestand heeft gemaakt, zult u in plaats van de URL van de afbeelding een code zien staan (bijvoorbeeld !ID:1996818). Iedere afbeelding heeft zijn eigen code en is een unieke code binnen SEOshop. Deze codes staan in dezelfde volgorde als de afbeeldingen in de webwinkel bij een product. Weet u dus bij welk product en welke plek de afbeelding staat, dan kunt u de code uit de sheet halen. Deze code kunt u dan vervolgens toevoegen aan de sheet voor nieuwe producten. Let op, de code dient altijd te beginnen met !ID:.

Het is niet mogelijk om bij bestaande producten de afbeeldingen te wijzigen via een importsheet. Dit kan alleen handmatig via de backoffice. U kunt de code dus alleen gebruiken bij nieuwe producten.