Voorraad shops beheren in een omgeving

Het is mogelijk om de voorraad van meerdere shops te beheren vanuit één paneel. Dit werkt via de functie multishop. Dankzij multishop ziet u de voorraad van al uw webwinkels in één overzicht in uw backoffice.

Daarnaast kunnen producten aan elkaar gekoppeld worden. Koopt een klant product X in shop A, dan wordt deze ook van de voorraad van webwinkel B afgetrokken (mits de producten aan elkaar gekoppeld zijn). Dit werkt doormiddel van de SKU- en/of EAN-code. Verkoopt u product X in webwinkel A en B, dan dient het product in beide webwinkels dezelfde SKU- en/of EAN-code te hebben als u de voorraad wilt synchroniseren. Indien u met productvarianten werkt, bijvoorbeeld door middel van product opties (kleur, maat, etc.), dan is elke variant een apart product en moet dus voor elke variant ook een SKU- en/of EAN-code ingevuld worden.

Multishop activeren

Let op! Voordat Multishop gekoppeld wordt, dient u de voorraad en de SKU- en/of EAN-code van gelijke producten (dus van producten die aan elkaar gekoppeld moeten worden) aan elkaar gelijk te stellen. Doet u dit niet, dan kan het in de toekomst voor synchronisatieproblemen zorgen.

Om multishop te kunnen gebruiken, dient u deze eerst gratis te activeren onder ALGEMEEN > Extensies. Dit moet u per webwinkel doen. Neem vervolgens contact op met de SEOshop klantenservice door een ticket te sturen via MIJN ACCOUNT > Klantenservice. Vermeld de klantennummers van de webwinkels die u wilt koppelen. U ziet deze rechts bovenaan uw scherm.

Multishop instellen

1. Ga naar MULTISHOP > Voorraad. Deze is verschenen in het linker menu van de backoffice nadat Multishop is gekoppeld.

2. Klik rechts bovenin op het tabblad Instellingen

3. Selecteer in het drop-downmenu Sync by hoe u de productvarianten aan elkaar gekoppeld moeten worden. Dit kan door middel van EAN of SKU.

Let op! De instellingen moeten voor elke aan Multishop gekoppelde winkel hetzelfde zijn.