Paypal Express Checkout

Miljoenen mensen uit meer dan 193 landen en regio's wereldwijd maken gebruik van PayPal. Daarom biedt SEOshop PayPal Express Checkout aan, waarmee internationaal ondernemen met uw webwinkel nog gemakkelijker wordt.

PayPal Express Checkout instellen

Om Paypal Express te kunnen gebruiken heeft u wel een speciaal account nodig. Als u een account heeft, dan zijn er een aantal opties die u dient in te stellen in de backoffice van SEOshop. Ga via het linker menu van uw backoffice naar ALGEMEEN > Instellingen > PayPal Express.

• Mode - zet de mode op Live zodra u wilt dat klanten kunnen betalen via PayPal Express.
  • E-mail - vul hier uw e-mailadres in waarmee u inlogt bij uw Paypal Express account.
  • API Username, Password & Signature – dit zijn codes die worden aangemaakt door Paypal. De API gegevens vindt u door in te loggen op uw PayPal-rekening. Vervolgens gaat u naar Profiel, Verkoopvoorkeuren en klikt u op Bijwerken naast API-toegang. U kunt ook klikken op de knop Credentials opvragen bij Paypal
  • Payment cost fixed - vaste kosten (bedrag) voor het gebruik van Paypal Express
  • Payment cost percentage - vaste kosten (percentage) voor het gebruik van Paypal Express
  • Payment cost tax - belastingpercentage gerekend over de extra kosten.
  • Minimaal bedrag - het minimale bedrag dat een klant moet bestellen voordat hij paypal express kan gebruiken.
  • Maximaal bedrag - het maximale bedrag dat een klant mag bestellen via Paypal express
  • Payment cost free - als de klant boven dit bedrag terecht komt hoeft hij geeft extra kosten te betalen als u die heeft ingesteld voor het gebruik van Paypal express.

Hoe werkt het

Met Express Checkout kunnen klanten een aankoop in slechts enkele stappen voltooien. Ze kunnen hun transactie afhandelen met verzend- en factuurgegevens die bij PayPal zijn opgeslagen, zodat ze deze gegevens niet opnieuw in uw webwinkel hoeven in te vullen. Nadat de klant een product in uw webwinkel heeft geselecteerd, klikt hij op Betaal met PayPal, die beschikbaar is nadat u PayPal in de backoffice heeft geactiveerd. Klanten worden vervolgens naar PayPal geleid. Hier moeten ze inloggen met hun PayPalaccount. Ze kunnen eventueel nog gegevens wijzigen zoals betaalmethode en het verzend- en factuuradres. Hierna wordt de klant teruggestuurd naar uw webwinkel om de aankoop te voltooien. De klant dient alleen nog de algemene voorwaarden te accepteren en de order te plaatsen (stap 4 in de checkout).